El Paso City Zlatibor

El Paso City Zlatibor je novoizgrađeni tematski park udaljen 14 km od centra Zlatibora, na magistralnom putu za Crnu Goru. Okružen je prelepom prirodom i šumom.

Naziv je dobio po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Celim kompleksom teče reka koja deli kompleks na 2 celine: na američki i na srpski deo. Tako da predstavlja susret dve kulture. Sa jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj strani srpski deo sa crkvom i zlatiborskim zaseokom.

Kaubojski grad predstavlja repliku kaubojskog grada na divljem zapadu. Prilikom obilaska naićićete na Saloon – autentičnu kaubojsku kafanu. Ovde možete popiti piće. Ovde Vas očekuje i klavir koji odlikuje svaku kafanu ovog tipa. Zatim ćete naići na banku, poštu, prodavnicu, berbernicu, kancelariju šerifa Vajata Erpa, zatvor, vešala i sve ono što je karakteristično za divlji zapad. U kaubojskom gradu ćete videti i Muzej Boba Mundena, postavku starog oružja, Muzej Coca-Cole, rezervoar za vodu, vetrenjače, originalna poštanska kola itd.

Iza kaubojskog grada smešteno je i naselje Karavani pored reke i svaki od njih nosi naziv po nekom poznatom glumcu iz vestern filmova. Može se prespavati u karavanu Džona Vejna, Stivena Mekvina, Garija Kupera i mnogih drugih velikana pomenutog žanra.

Indijansko selo je dobilo naziv po najpoznatijem indijanskom poglavici – Biku koji sedi. Sastoji se od šatora u kojima se može i prespavati.

Zlatiborski zaseok se sastoji od 12 kuća brvanara i predstavlja tradicionalno naselje ovih predela iz 19. veka.

El Paso City sadrži restoran sa prelepim tremom, kafić, poslastičarnicu kao i opremljeno dečije igralište.

Prolaskom kroz El Paso doživećete dva različita podneblja u periodu od 1865. do 1890. godine, ali na različitim krajevima sveta.

Agencija Monix Vas vodi u EL PASO CITY -svakodnevni polasci sa Zlatibora u sklopu izleta Stopića pećina, Sirogojno, Vodopad Gostilje.

 

IZLETI SA ZLATIBORA
EL PASO CITY STOPICA PECINA SIROGOJNO VODOPAD GOSTILJE

Leave a Reply

Your email address will not be published.